Naam: Michel H. Schuur

Leeftijd: 44

Woonplaats: Assen, Nederland

Beroep: Technisch Tekenaar (bouwkundig constructief)

 

Al van jongs af aan heb ik verschillende camera's gehad. De een was wat beter als de ander. De ene keer besteede ik er ook meer tijd aan als de andere keer. Sinds 2011 wil ik weer wat meer aandacht aan mijn foto's gaan geven. Ik heb daar voor de Canon Powershot SX20 is aangeschafd. Eerst plaatste ik mijn foto's op Flickr. Met wat hulp van mijn zoon Richard heb ik nu een site voor me zelf

In het najaar van 2012 ben ik begonnen met een avondcursus fotografie om zo nog meer uit mijn camera te kunnen halen. In het voorjaar van 2013 heb ik mijzelf een Nikon D7000 met een 18-105 lens aangeschaft. Niet lang daarna heb ik ook een Tamron 70-300 aangeschafd. Ondertussen word ik ook al gevraagd om foto's te maken. De foto's gemaakt met de "oude" Canon staan in het archief. Mijn voorkeur voor fotografie gaat uit naar natuur en techniek. Bij natuur denk ik dan aan landschappen en wolkenluchten etc. Bij techniek denk ik vooral aan autosport. Er zijn nog een aantal dingen die ik graag zou willen fotograferen:

- een fotoserie "Hoe sterk is de eenzame ..." (dit kan van alles zijn, een boom, een dier en misschien toch ook wel diť fietser)

- een mooie zonsopkomst inclusief ochtend mist.

- een waterval en de branding van de zee. Alsof het van melk gemaakt is

- een ....